Zelf uw gevel renoveren met Kalei

Renovatiewerken aan de gevel kunnen terug volop van start gaan. Om uw gevel een nieuwe look te geven kan worden gekozen kalei aan te brengen. In tegenstelling tot andere gevelbezettingstechnieken is kalei goedkoop en uiterst makkelijk zelf aan te brengen. Bekijk de productpagina van Lamscobel Kalkkalei.

Wat is kalei?

Kalei is als het ware een dikke verflaag die de gevel volledig zal transformeren. Indien kalei op baksteen wordt aangebracht, zal deze de structuur van de baksteen behouden. Door de licht verzachte structuur van de baksteen zal een esthetische look worden bekomen.

Verder is kalei zeer damp-open en biedt deze uitstekende bescherming tegen alle weersomstandigheden. Standaard is kalei niet waterdicht. Om een gekaleide gevel waterdicht te maken, is achteraf bescherming aanbrengen de beste oplossing. Meer informatie onderaan dit artikel.

Hoe kalei aanbrengen?

Kalei is uiterst makkelijk aan te brengen. De kalk-kalei wordt in poedervorm geleverd die enkel dient te worden gemengd met water. Indien gewenst kan ook kleurpigment worden toegevoegd. Na het mengen kan de kalei onmiddellijk aan de gevel worden aangebracht met behulp van een blokborstel.

Kalei waterafstotend maken

Kalk-kalei is standaard niet waterafstotend. Dit omdat bijna alle beschermingsoplossingen maar een beperkte levensduur hebben, en gemiddeld elke 5 jaar opnieuw moeten worden aangebracht.

De correcte werkwijze bestaat er dan ook uit pas na het aanbrengen van de kalei de gevel te behandelen tegen regendoorslag. De gevel kan waterafstotend worden gemaakt door deze te behandelen met Lamscobel Hydrofuge WS25. Soms wordt ook gekozen de kalei in de basiskleur aan te brengen, en deze nadien te schilderen met een beschermende verf. Aangezien de beschermende verf dezelfde functie biedt als hydrofuge, is deze laatste hierbij dan ook niet nodig.


Producten:

tot - 15% korting
v.a. € 30,86 incl. btw
v.a. € 25,50 excl. btw
tot - 15% korting
v.a. € 30,86 incl. btw
v.a. € 25,50 excl. btw
Volg Ons
Gratis infolijn 055 50 00 42
x